Aardbevingsspeld

Aardbevingsspeld

aardschokDat ook frustratie tot inspiratie kan leiden bleek vrijdag 17 januari 2014 bij het bezoek van minister Kamp aan Loppersum. Aan het werk in het atelier, maar in gedachten bij de demonstrerende provinciegenoten, ontstond het idee voor een “Aardbevingsspeld”. Een speld als uiting van protest tegen de gaswinning in Groningen zonder afdoende aandacht voor de gevolgen voor de mensen in het gebied. De inspiratie bleek vruchtbaar want het ontwerp voor de speld kwam snel tot stand.

Hoewel niet op de barrikaden, was er in de media wel aandacht voor deze actie, getuige ook volgend artikel bij RTVNoord. Inmiddels heeft het speldje zelfs het NOS 8 uur journaal gehaald. Daarnaast is het speldje aangeboden aan Koning Willem Alexander tijdens diens bezoek aan Loppersum in het kader van de aardbevingsproblematiek.

Deze aandacht heeft weer geleid tot vragen van mensen uit de omgeving naar de verkrijgbaarheid van de speld. We hebben daarom besloten deze “zilveren” speld als sieraad in onze collectie op te nemen. Neemt u hierover gerust contact met ons op.